Приврзок за операциона сала/ хируршки приврзок/ приврзок за анестезија/ приврзок за ендоскопија

Приврзок за операциона сала/ хируршки приврзок/ приврзок за анестезија/ приврзок за ендоскопија

Приврзокот за операциона сала главно е поделен на хируршки приврзок, приврзок за анестезија и приврзок за ендоскопија според неговата функција.

Во споредба со хируршкиот приврзок, приврзокот за анестезија има повеќе гас, а ендоскопската кула има повеќе полици од хируршките и анестезиските приврзоци.

无标题

Приврзокот за операциона сала може разумно да ги сумира хируршките инструменти и е неопходен уред за снабдување со кислород во операционата сала.Иако се користи во операционата сала и интензивна нега, приврзокот не е медицинско помагало.

Приврзокот исто така е поделен на еднокрачен двокрак и механички или електричен приврзок

 

Горенаведените две слики, многу е интуитивно да се види дека првата слика е двојна рака, а втората слика е една рака

Сите ја гледаат сликата погоре.Тоа е ендоскопскиот приврзок, кој многу се разликува од хируршкиот приврзок и приврзокот за анестезија.

Оперативен кревет, светилка без сенки, приврзок, прочистување на операционата сала, дигитална интегрирана операциона сала, кревет за испорака, кревет за гинеколошки преглед, гинеколошка операциона маса, перниче за позиционирање на гел, ортопедска рамка за влечење, додатоци за операционен кревет, рамка за нозе за литотомија, хируршка држач за глава, хируршки за рамо Даска, потпирач за глава, држач за хирургија на 'рбетниот столб, систем за латерална фиксација, влечна рамка за артроскопија на рамо, влечна рамка за артроскопија на рачниот зглоб, кревет за нега, маса покрај креветот

复合吊塔G


Време на објавување: Јуни-24-2022 година