Структура на составот на светилка без сенка Geeta

Структура на составот на светилка без сенка Geeta

Структура на составот на светилка без сенка Geeta

Хируршката светилка без сенка е многу важен извор на осветлување во медицинската хирургија, што е директно поврзано со ефектот на операцијата.Хируршката светилка без сенка е главно составена од надолна продолжена колона, ротирачко тело, ротирачка рака, пружинска рака, лакт, држач за лактот, држач за светилка, систем за извор на светлина и електричен контролен систем.

9-2

Денес ќе ви го објаснам принципот на работа на светилка без сенка:

Системот за ротирачка рамнотежа на хируршката светилка без сенка треба да ги задоволи потребите на различни агли на различни операции, така што хируршкото осветлување е под подобар агол.Принципот на работа на ротирачкиот систем е да се користи лежиштето за да се ротира, така што хируршкото светло може да се ротира за 360 ° и да биде во потребната положба, а во исто време да го зголеми прилагодливото амортизација, така што хируршката светлина може лесно да се поместува. , а позиционирањето е стабилно и сигурно.Принципот на работа на системот за рамнотежа е претходно да се компресира компресивната пружина, а преку механизмот за рамнотежа се генерира силата потребна за рамнотежата на главата на светилката, така што главата на светилката може слободно и лесно да се движи горе-долу.

双臂双三瓣

 

Изворот на светлина на хируршката светилка без сенка се зрачи на рефлекторот преку рефлектирачката леќа, а големината и температурата на бојата на светлосната точка може да се прилагодат.

Мобилно светло3
Основана во 2009 година, Shanghai Feipton Medical Equipment Co., Ltd. е високотехнолошка компанија која интегрира истражување и развој, производство, домашна и странска продажба и OEM/ODM услуги.Компанијата се придржува до подобра медицинска опрема за операционата сала и создава опрема за подобра медицинска средина, главно ангажирана во хируршки светилки без сенки од серии LED, медицински операциони маси, приврзоци за медицинска операциона сала: како што се приврзоци од операционата сала за системи за медицинска суспензија, единици за интензивна нега на ICU. Серијата висечки кули и висечки мостови станаа водечки производител на интеграција на опрема во индустријата.

„Фиптон“ е подготвен да напредува заедно со сите партнери, да сподели заеднички напредок со глобалните клиенти, да иновира и трансформира и да го реализира здравиот и стабилен развој на медицинската индустрија.Обезбедете иновативни решенија за медицинска опрема за операциона сала и интензивна нега на ИЦУ.Постојните производни линии вклучуваат:

Медицински систем за прочистување

Медицинско инженерство за гас

Светло без сенка во операционата сала

Приврзок за операциона сала

Приврзок од единицата за нега

Оперативен кревет

 

 

Контакт за консултации: 0086 13951076194(Нина)


Време на објавување: 21-2-2022 година